SBK:s Malmöavdelning

Sökgrupp 2020

Vad är sök?
Sök ingår som ett specialmoment inom Svenska Brukshundklubbens bruksprov. I sök ska hunden hitta och markera människor som ligger mer eller mindre dolda i terrängen. Läs mer här.

Vad gör träningsgruppen?
I januari 2020 startade Lotta upp en kurs i appellklass sök. Förhoppningen var att ett par stycken skulle vilja fortsätta efter avslutad kurs och överraskande visade det sig att hela gruppen ville fortsätta! Gruppen har nu blivit en träningsgrupp och tränar lydnad på klubben en kväll i veckan samt sök i skogen en dag på helgen. Gruppen består av en härlig blandning av hundraser, alla med olika förutsättningar. Alla förare har redan kommit en bra bit på väg och samarbetar med Lottas sökgrupp.

Vill du bli en del av gruppen?
För att gå med i träningsgruppen krävs att du kan ha hunden lös och den behöver vara glad antingen för godis eller lek med föremål. Du ska också ha viljan och målet att tävla. Kontakta Lotta Andersson via e-mail i.a.artline@gmail.com för mer info. Som en del av träningsgruppen åtar du dig även att vara behjälplig som funktionär på klubbens tävlingar.

Vilka är med i träningsgruppen idag?
Emely Engelsson med Labrador
Sara Björklund med Golden
Petra Jisander Eriksson med Labradoodle
Christina Ekberg med Schäfer
Lena Ravstedt med Tollare
Helena Rönnblom med Golden
Sandra Winberg med Pumi
Emeli K med Vit herdehund