SBK:s Malmöavdelning

Specialsök grundkurs

Specialsök passar ALLA hundar oavsett ras, storlek, temperament eller grad av arbetslust. Kursen är riktad till dig som är nyfiken på nosarbete och utveckla din hunds intresse för sökarbete.

Specialsök innebär sökövningar som man kan göra både inom- och utomhus. Hunden tränas att känna igen och markera en specifik doft och vi kommer även att gå igenom tävlingsregler för de som är intresserade av de olika momenten i tävlingsgrenen (i Sverige är grenen specialsök ännu inte officiell men man kan göra doftprov samt tävla på inofficiella tävlingar som arrangeras, det går även att applicera träningen för att tävla i nosework).

Alla hundar har ett behov av nosaktivering och att leta/söka är en mycket bra stimulering där hunden brukar vara både trött och nöjd efteråt.

Målet med Specialsök är att hunden ska komma till en ny plats/situation och utföra ett sök, hitta och markera en specifik doft i olika miljöer. Hunden ska kunna markera doften tydligt, ha tränats i olika miljöer och svårighetsgrader. Vi kommer att börjar med att lära in eukalyptus eller kong och under kursens gång kommer vi lära hunden att söka och markera dofter i olika miljöer.

Vare sig du är tävlingsintresserad eller inte så kommer du och din hund att ha stort utbyte av träningen.

Hunden ska vara minst 4 månader.
Förkunskap: Inga förkunskaper krävs.
Antal gånger: 6 kurstillfällen på 3 lektionstimmar.
Kostnad: 1300 kr (samt medlemskap i SBK Malmö för dig som ännu inte är medlem hos oss).