SBK:s Malmöavdelning

Styrelsen

Ordförande:  Mattias Widenstjerna  ordf@sbkmalmo.se
Vice ordförande:   Else-Marie Lundin
Kassör:  Robert Kling kassor@sbkmalmo.se
Sekreterare:  Cecilia Uddman
Ord. Ledamot:  Pia Asp
Ord. Ledamot:   Bettan Bergström
Ord. Ledamot:   Thomas Cronhamn
Suppleant:   Jeanette Fridh
Suppleant:   Louise Stihl

Revisor:  Lars Johnsson
Revisor:  Leif Borgenlöv
Revisor suppleant:  Annie Marveus
Revisor suppleant:  Iren Hansson


14522777_10208176024778457_744426259562186883_n

Mattias Widenstjerna
Jag är 43 år och kommer från en liten by i Hälsingland som heter Skästra. Jag har bott i Malmö sedan 2009 då jag blev sambo med Vicky. Tillsammans har vi fyra hundar, en boxer och tre schäfrar.
Min första egna hund fick jag när jag var 15 år det var en schablador som hette Bubba.

Jag jobbar som teknisk chef på HGM här i Malmö och tillsammans med sambon Vicky har jag kört rapport med boxern Farraz men numera kör jag spår.

I vår träningsgrupp lägger vi mycket vikt vid problemlösning och att hjälpas åt. Vi tycker det är viktigt att ha kul med hundar men även tillsammans i gruppen. Det tänker försöka tillföra är att öka samanhållningen på klubben, det ska vara kul att komma ner och träna, och att vi ska hjälpas åt mer mellan träningsgrupperna.Då kommer SBK Malmö vara det självklara valet när man väljer Klubb-tillhörighet.

elsemarie

Else-Marie Lundin
Journalist och författare.

Kommer ursprungligen från hästvärlden, har ridit sen barnsben, haft egna hästar och tävlat i hoppning och dressyr.  Vidare har jag drivit hästgård under många år, tränat galopphästar och fött upp fullblod. Gårdens hund var en vacker labradortik som blev 14 år gammal. Hon hade sällskap av fem! katter.

Upptäckte hur roligt det var att träna hund på SBK Malmö och tacksam för all hjälp jag fick med gatuhunden Hanzon. Nu tränar och tävlar vi i rallylydnad, nose work och specialsök.

Jag har suttit i styrelsen för Jägersrogaloppens Amatörtränarförening. Även suttit i styrelsen för Svenskföreningen i Hua Hin, Thailand. Är ordförande i Swedish Thai Dog Help som jag bildade 2011 i Thailand för att hjälpa tempel- och gatuhundar.

Numera är jag viceordförande i SBK Malmö och har utbildat mig till SBK instruktör. Det är härligt att få uppleva hur hund och förare växer ihop och hittar ett bra samarbete. Precis som jag gjorde med min Hanzon.

robert_kling


Robert Kling
Jag är pensionär och har tidigare varit verksam som ekonomichef i bolag ingående i Axel Johnsonkoncernen.

Medverkat i bolags- och idrottsföreningars styrelser och är idag kassör i SBK Malmö.

Jag har alltid haft hund och tävlat/tränat hund regelbundet sedan 1993. Idag heter min stjärna Bond och är en 7 årig groenendael.

 

 

cecilia

Cecilia Uddman
Jag är advokat och verksam och bosatt i Malmö med min sambo och tre barn samt jack russel terriern Hugo. Hugo är min första egna hund men jag har alltid varit intresserad av djur och haft de flesta djur såsom hästar, katter, fåglar, kaniner m fl.

Mitt engagemang i klubben startade när jag gick valpkurs med Hugo. Jag tyckte det var jättekul att träna med Hugo och märkte att han blev en mycket bättre och mer välmående hund av att aktiveras. Jag har sedan dess gått ett flertal kurser på klubben och tränar idag i lydnad i en träningsgrupp och tävlar sporadiskt.

Jag är sekreterare i klubben sedan år 2017 och tycker det är jättekul att arbeta med att utveckla SBK Malmö. För mig är det viktigt att klubben är till för alla, både de som tävlar elitklass och de som endast vill lära sin hund allmänlydnad. Det viktigaste är att hundar och medlemmar har kul när det kommer ner till klubben och att det finns plats för alla.

pia

Pia Asp
I mitt yrkesliv har jag bland annat jobbat med projektledning och processtyrning i stora infrastrukturprojekt som City-tunneln i Malmö och Metron i Köpenhamn. Men även inom havsbaserade vindkraftverk som Kårehamn och Baltic Sea.

Jag har vuxit upp med hundar och haft hund större delen av mitt liv.

Av olika anledningar var jag tvungen att vara utan hund några år. Men sen kom Elvis. Han är schäfer och 3 år gammal. Han är min tredje schäfer och min största utmaning. Vi tävlar i Lydnad klass 1 och i spår och sök i appellklass. Jag försöker verkligen applicera allt jag kan om samverkan och samarbete i min relation till Elvis. Han är helt underbar även om han också har sin egen vilja och egna teorier om hur vi ska jobba tillsammans. Mitt övergripande mål är att Elvis och jag ska ha ett bra och roligt liv. Hittills har det funkat bra, men jag vill ju så klart också se ständig utveckling!

Jag är alltså inte den som haft hund i 40 år och som tävlat i SM osv. De har min fulla beundran, men jag tror att det finns fler än jag i klubben som befinner sig på en lägre nivå, men som trots det tar träning och tävling på allvar och som njuter av den gemenskap och det erfarenhetsutbyte som finns i klubben.

Som medlem i styrelsen hoppas jag kunna bidra med det som gör projekt framgångsrika, dvs ordning och reda, funktionell samverkan internt och externt och, inte minst, kuliga grejer!

bettanBettan Bergström
Jag bor med mina två BC på en hästgård i Oxie. Min kloke hund heter Zot 10 år, den lustfyllde heter Åke och han är 2 år. Jag har varit aktiv medlem i SBK sedan 80-talet.

Tävlat/tävlar sök, spår och lydnad. Jag har haft en kort karriär som hemvärnsman med hund. Är utbildad bruks-/lydnadsdomare, mentalbeskrivare och instruktör.

Gillar och är nyfiken på hundträning i alla dess former. Jag har varit aktiv inom styrelse och sektor på lokal-/distrikt-/rasklubbsnivå och då i de flesta roller man kan ha under SBK/SKK:s paraply. Som aktiv i SBK har jag lärt mig och lär mig massor om hundträning, föreningsarbete och om livet i stort och smått.

tomasTomas Cronhamn
Jag bor med min fru EvaLena och vår schäfer iDog i Malmö. Tillsammans har vi också fyra barn och snart ännu fler barnbarn. Vi försöker spendera vår lediga tid både i Skåne och i Värmland tillsammans med de familjer som blivit resultatet av oss.

Jag har alltid varit intresserad av idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet och sedan jag träffade EvaLena på 90-talet har jag även hundarna hittat vägen till mitt hjärta. Vi har tillsammans haft hundar som tävlat i de flesta bruksgrenar. Mest aktiva har vi varit i rapport som vi gillar mycket för gemenskapen, spänningen och att vara ute i skog och mark men kanske mest för att iDog älskar att leta sig fram i skogen lika mycket som hans föregångare Tango.

Jag är 61 år och har bott större delen av mitt liv i Malmö. Jag arbetar sedan 2007 som lärare i matte och engelska på Bryggeriets gymnasium och älskar verkligen mitt jobb. Det är kraften och energin hos ungdomarna som smittar av sig på mig. Dessutom får jag syssla med saker jag brinner för: att lära nästa generation att räkna och kommunicera internationellt och ge dem goda förutsättningar och en bra start i vuxenvärlden.

Jag tycker om att resa och är nyfiken på att se nya platser, kulturer och människor. Det gör man även i Malmö och det är en stor anledning till att jag trivs så bra i staden som har så stor mångfald och så många spännande aktiviteter att erbjuda.

På klubben är jag sedan några år tillbaka sammankallande i tävlingskommittén och jag hoppas kunna bidra som en länk mellan styrelsen och TK för informationsutbyte och för att hålla kontaktytorna så väl fungerande som möjligt.

Jag drar mig inte för att ställa upp och hjälpa till med vad som än ska göras för verksamheten och det kan vara allt från grovarbete till administration eller teknik. Jag har en naturlig fallenhet för språk och siffror och datorer och vill gärna att de egenskaperna ska komma till nytta. Jag ser fram emot att kunna bidra ännu mer till verksamheten på klubben.

jeanette
Jeanette Fridh
Jag är 54 år och numera boende i Sjöbo. Tränar och tävlar både spår och sök med min aussie Elsa som är 4 år.

Förutom engagemanget i styrelsen kommer jag under våren gå utbildning till tävlingsledare i bruks.

Utanför ”hunderiet” jobbar jag som ekonomichef på ett industriföretag i Lund.

 

louiseLouise Stihl
Jag är bosatt i Malmö tillsammans med min sambo Björn och mina två hundar, tollaren Lexie och blandrasen Elmo. Just nu studerar jag till planeringsarkitekt på Malmö universitet.

Intresset av hund har alltid funnits hos mig sedan barnsben, min familj har alltid haft hund och har alltid tränat hund.

Idag tränar jag aktiv med min Tollare Lexie, vi tränar lydnad, viltspår och rallylydnad. Blandrasen Elmo på 10 år har fått gå i pension och tränar endas lite Nosework.

På klubben är jag en aktiv instruktör och håller i valpkurser och grundkurser. Jag är just nu också under utbildning för att bli friskvårdsinstruktör för hund och människa. I övrigt sitter jag med i HUG som sammankallande.

Att hugga i och ge en hjälpande hand på klubben är något jag gladeligen gör och jag är gärna med och driver på saker och ting! Med gemensam kraft kommer vi långt!

lars

 

Lars Johnsson
Jag har varit egenföretagare sedan tio år tillbaka.

Jag är utbildad tävlingsledare och bruksdomare.  Vidare har jag varit medlem i SBK Malmö i 32år.

Jag tävlar och tränar spår och rapport.

 

leif
Leif Borgenlöv
Jag har varit med i Brukshundklubben sedan i början på 70-talet.

Haft förmånen att få jobba med mina hundar i 37 år. Har sen 2017 varit med i distriktets arbete på olika poster i 30 år. Jag har tävlat med mina hundar i spår, lydnad, skydd och under de senaste åren rallylydnad. Har varit domare i bruks och lydnad och är för närvarande domare i rallylydnad.

Jag har dessutom varit engagerad inom Försvarsmakten bl a som lärare, instruktör och kontrollant.

annie Annie Marveus
Jag är sedan en hel del år tillbaka aktiv på klubben både med att träna egen hund och hålla i valpkurser.

Jag bor tillsammans med min man Stefan i Käglinge. Arbetar som sjuksköterska inom kommunens demensvård.

Jag är helt såld på rasen keeshond och sitter som vice ordförande i rasklubben Keeshondringens södra avdelning. Vi har idag en keeshond, Lillavän som är 5,5 år och är en omplacerings hund som vi tog över för 2,5 år sedan. Jag tränar specialsök/ nosework med Lillavän sedan ett år tillbaka vilket är superkul.

Att utveckla samarbetet och lära sig nya saker är
så inspirerande. Lillavän är vår fjärde keeshond och hon tränar även Rallylydnad med min man. Tidigare hundar har tränat och tävlat lydnad och agility.

iren Iren Hansson
Jag bor i Bunkeflostrand med min man, mina två barn och min schäfer Qiwi.

Qiwi är schäfer nummer två, men den första som jag tränar aktivt med. Hon gillar allt som har med nosarbete att göra så på klubben är vi aktiva i specialsökgruppen. Vi tränar även lite spår, men är inte med i någon grupp.

Mycket fritid går även åt till barnens aktiviteter och mitt intresse för aikido, en japansk kampsport. I den föreningen sitter jag också i styrelsen.