SBK:s Malmöavdelning

Styrelsen

Ordförande:  Louise Stihl  ordf[at]sbkmalmo.se
Vice ordförande:  Pia Asp
Kassör:  Robert Kling kassor[at]sbkmalmo.se
Sekreterare:  Cecilia Uddman
Ord. Ledamot: Lena Rafstedt
Ord. Ledamot:   Bettan Bergström
Ord. Ledamot:   Thomas Cronhamn
Suppleant:   Jeanette Fridh
Suppleant:   Frida Hemby

Revisor:  Lars Johnsson
Revisor:  Leif Borgenlöv
Revisor suppleant:  Annie Marveus
Revisor suppleant:  Iren Hansson

louise2Louise Stihl
Jag är bosatt i Malmö tillsammans med min kära sambo Björn och mina två hundar, tollaren Lexie 2 år och blandrasen Elmo 11 år.

Just nu studerar jag till planeringsarkitekt/stadsplanerare på Malmö universitet. Intresset av hund har alltid funnits hos mig sedan barnsben, min familj har alltid haft hund och har alltid tränat hund. Hund är helt enkelt livet!

Tillsammans med min tollare Lexie tränar jag lydnad, viltspår och rallylydnad. Blandrasen Elmo är numera en pensionerade, go och glad gubbe.

På vår klubb är jag instruktör och håller i valp-och-grundkurser. Jag är också utbildad friskvårdsinstruktör för hund och människa. I övrigt sitter jag även med i hundutbildningsgruppen.

Att hugga i och ge en hjälpande hand på klubben är något jag gladeligen gör! Jag är gärna med och driver på saker och ting också. Med gemensam kraft och gemensamma mål kommer vi långt! SBK Malmö är en klubb för alla!

pia

Pia Asp
I mitt yrkesliv har jag bland annat jobbat med projektledning och processtyrning i stora infrastrukturprojekt som City-tunneln i Malmö och Metron i Köpenhamn. Men även inom havsbaserade vindkraftverk som Kårehamn och Baltic Sea.

Jag har vuxit upp med hundar och haft hund större delen av mitt liv.

Av olika anledningar var jag tvungen att vara utan hund några år. Men sen kom Elvis. Han är schäfer och 3 år gammal. Han är min tredje schäfer och min största utmaning. Vi tävlar i Lydnad klass 1 och i spår och sök i appellklass. Jag försöker verkligen applicera allt jag kan om samverkan och samarbete i min relation till Elvis. Han är helt underbar även om han också har sin egen vilja och egna teorier om hur vi ska jobba tillsammans. Mitt övergripande mål är att Elvis och jag ska ha ett bra och roligt liv. Hittills har det funkat bra, men jag vill ju så klart också se ständig utveckling!

Jag är alltså inte den som haft hund i 40 år och som tävlat i SM osv. De har min fulla beundran, men jag tror att det finns fler än jag i klubben som befinner sig på en lägre nivå, men som trots det tar träning och tävling på allvar och som njuter av den gemenskap och det erfarenhetsutbyte som finns i klubben.

Som medlem i styrelsen hoppas jag kunna bidra med det som gör projekt framgångsrika, dvs ordning och reda, funktionell samverkan internt och externt och, inte minst, kuliga grejer!

robert_kling

Robert Kling
Jag är pensionär och har tidigare varit verksam som ekonomichef i bolag ingående i Axel Johnsonkoncernen.

Medverkat i bolags- och idrottsföreningars styrelser och är idag kassör i SBK Malmö.

Jag har alltid haft hund och tävlat/tränat hund regelbundet sedan 1993. Idag heter min stjärna Bond och är en 7 årig groenendael.

 

 

cecilia

Cecilia Uddman
Jag är advokat och verksam och bosatt i Malmö med min sambo och tre barn samt jack russel terriern Hugo. Hugo är min första egna hund men jag har alltid varit intresserad av djur och haft de flesta djur såsom hästar, katter, fåglar, kaniner m fl.

Mitt engagemang i klubben startade när jag gick valpkurs med Hugo. Jag tyckte det var jättekul att träna med Hugo och märkte att han blev en mycket bättre och mer välmående hund av att aktiveras. Jag har sedan dess gått ett flertal kurser på klubben och tränar idag i lydnad i en träningsgrupp och tävlar sporadiskt.

Jag är sekreterare i klubben sedan år 2017 och tycker det är jättekul att arbeta med att utveckla SBK Malmö. För mig är det viktigt att klubben är till för alla, både de som tävlar elitklass och de som endast vill lära sin hund allmänlydnad. Det viktigaste är att hundar och medlemmar har kul när det kommer ner till klubben och att det finns plats för alla.

lenaLena Rafstedt
Projektledare och säljare av reklamprodukter till större internationella kunder. Relativt ny i hundvärlden, med min tollare Lexie som är 2 år. Vi tränar sök i en träningsgrupp på klubben men också tolling (andjaktstyp) via Tollarklubben. Att vara ny i hundvärlden är lite spännande…en helt ny värld som har öppnat sig som jag inte visste fanns för några år sedan. Genom träningsgrupperna har jag hittat nya vänner med gemensamt intresse som vuxit under tiden vi tränat ihop. Alla i gruppen sporrar varandra och hjälps åt att utveckla dels oss som hundägare, men även hundarna. Jag är gärna med och bidrar till fortsatt utveckling inom Malmöklubben. Jag är en relations-byggare och drivande i frågor som berör mig. Kan jag hjälpa till på något sätt, med erfarenhet dels utanför hundsfären, dels som relativt ny i samma sfär, gör jag detta mer än gärna.

bettanBettan Bergström
Jag bor med mina två BC på en hästgård i Oxie. Min kloke hund heter Zot 10 år, den lustfyllde heter Åke och han är 2 år. Jag har varit aktiv medlem i SBK sedan 80-talet.

Tävlat/tävlar sök, spår och lydnad. Jag har haft en kort karriär som hemvärnsman med hund. Är utbildad bruks-/lydnadsdomare, mentalbeskrivare och instruktör.

Gillar och är nyfiken på hundträning i alla dess former. Jag har varit aktiv inom styrelse och sektor på lokal-/distrikt-/rasklubbsnivå och då i de flesta roller man kan ha under SBK/SKK:s paraply. Som aktiv i SBK har jag lärt mig och lär mig massor om hundträning, föreningsarbete och om livet i stort och smått.

tomasTomas Cronhamn
Jag bor med min fru EvaLena och vår schäfer iDog i Malmö. Tillsammans har vi också fyra barn och snart ännu fler barnbarn. Vi försöker spendera vår lediga tid både i Skåne och i Värmland tillsammans med de familjer som blivit resultatet av oss.

Jag har alltid varit intresserad av idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet och sedan jag träffade EvaLena på 90-talet har jag även hundarna hittat vägen till mitt hjärta. Vi har tillsammans haft hundar som tävlat i de flesta bruksgrenar. Mest aktiva har vi varit i rapport som vi gillar mycket för gemenskapen, spänningen och att vara ute i skog och mark men kanske mest för att iDog älskar att leta sig fram i skogen lika mycket som hans föregångare Tango.

Jag är 61 år och har bott större delen av mitt liv i Malmö. Jag arbetar sedan 2007 som lärare i matte och engelska på Bryggeriets gymnasium och älskar verkligen mitt jobb. Det är kraften och energin hos ungdomarna som smittar av sig på mig. Dessutom får jag syssla med saker jag brinner för: att lära nästa generation att räkna och kommunicera internationellt och ge dem goda förutsättningar och en bra start i vuxenvärlden.

Jag tycker om att resa och är nyfiken på att se nya platser, kulturer och människor. Det gör man även i Malmö och det är en stor anledning till att jag trivs så bra i staden som har så stor mångfald och så många spännande aktiviteter att erbjuda.

På klubben är jag sedan några år tillbaka sammankallande i tävlingskommittén och jag hoppas kunna bidra som en länk mellan styrelsen och TK för informationsutbyte och för att hålla kontaktytorna så väl fungerande som möjligt.

Jag drar mig inte för att ställa upp och hjälpa till med vad som än ska göras för verksamheten och det kan vara allt från grovarbete till administration eller teknik. Jag har en naturlig fallenhet för språk och siffror och datorer och vill gärna att de egenskaperna ska komma till nytta. Jag ser fram emot att kunna bidra ännu mer till verksamheten på klubben.

jeanetteJeanette Fridh
Jag är 54 år och numera boende i Sjöbo. Tränar och tävlar både spår och sök med min aussie Elsa som är 4 år.

Förutom engagemanget i styrelsen kommer jag under våren gå utbildning till tävlingsledare i bruks.

Utanför ”hunderiet” jobbar jag som ekonomichef på ett industriföretag i Lund.

 

 

frida

Frida Hemby
När jag inte tränar hund studerar jag på Lunds Universitet. Jag är aktiv i SBK Malmöavdelning tillsammans min Labrador Penny. Penny är min första egna hund och är född 2019. Vi håller fortfarande på att utforska och bestämma oss för vilka delar av hundsporten vi vill satsa på. Främst tränar vi rallylydnad och lydnad, men har även testat på nosework och viltspår. Min introduktion till brukshundsklubben var egentligen som caddie till min mamma medan hon var aktiv med sin Golden Retriever Tyra. Liksom min mamma fastnade jag för hundsporten och uppskattade kontakten man skapade med hunden. Efter flera års längtan köpte jag därför min egna hund, Penny, för att inte längre bara få bära jackor på apellplanen, utan faktiskt få träna hund

lars


Lars Johnsson
Jag har varit egenföretagare sedan tio år tillbaka.

Jag är utbildad tävlingsledare och bruksdomare.  Vidare har jag varit medlem i SBK Malmö i 32år.

Jag tävlar och tränar spår och rapport.leif

 

 

 


Leif Borgenlöv
Jag har varit med i Brukshundklubben sedan i början på 70-talet.

Haft förmånen att få jobba med mina hundar i 37 år. Har sen 2017 varit med i distriktets arbete på olika poster i 30 år. Jag har tävlat med mina hundar i spår, lydnad, skydd och under de senaste åren rallylydnad. Har varit domare i bruks och lydnad och är för närvarande domare i rallylydnad.

Jag har dessutom varit engagerad inom Försvarsmakten bl a som lärare, instruktör och kontrollant.

annieAnnie Marveus
Jag är sedan en hel del år tillbaka aktiv på klubben både med att träna egen hund och hålla i valpkurser.

Jag bor tillsammans med min man Stefan i Käglinge. Arbetar som sjuksköterska inom kommunens demensvård.

Jag är helt såld på rasen keeshond och sitter som vice ordförande i rasklubben Keeshondringens södra avdelning. Vi har idag en keeshond, Lillavän som är 5,5 år och är en omplacerings hund som vi tog över för 2,5 år sedan. Jag tränar specialsök/ nosework med Lillavän sedan ett år tillbaka vilket är superkul.

Att utveckla samarbetet och lära sig nya saker är
så inspirerande. Lillavän är vår fjärde keeshond och hon tränar även Rallylydnad med min man. Tidigare hundar har tränat och tävlat lydnad och agility.

iren Iren Hansson
Jag bor i Bunkeflostrand med min man, mina två barn och min schäfer Qiwi.

Qiwi är schäfer nummer två, men den första som jag tränar aktivt med. Hon gillar allt som har med nosarbete att göra så på klubben är vi aktiva i specialsökgruppen. Vi tränar även lite spår, men är inte med i någon grupp.

Mycket fritid går även åt till barnens aktiviteter och mitt intresse för aikido, en japansk kampsport. I den föreningen sitter jag också i styrelsen.