Styrelsen

Ordförande:  Mattias Widenstjerna ordf[at]sbkmalmo.se
Vice ordförande:  Pia Asp
Kassör:  Robert Kling kassor[at]sbkmalmo.se
Sekreterare:  Cecilia Uddman
Ord. Ledamot: Glenn Andersson
Ord. Ledamot:   Chaterine Kolander
Ord. Ledamot:   Thomas Cronhamn
Suppleant:   Anna Eriksson
Suppleant:   Frida Hemby

Revisor:  Lars Johnsson
Revisor:  Leif Borgenlöv
Revisor suppleant:  Annie Marveus
Revisor suppleant:  Iren Hansson

Skärmavbild 2022-02-12 kl. 18.41.54Mattias Widenstjerna
Vi har 4 hundar i familjen; 3 Schäfrar och en Boxer (Farraz). Jag började köra rapport med Farraz vilket han tyckte var väldigt roligt. Men min sambo skadade sin fot så vi fick pausa rapporten (det var 4 år sedan minst). Efter det spårade vi och han älskar verkligen att jobba. De sista åren har vi satsat på VM i soffslappning och det går mycket bra.

Mitt mål med styrelsearbetet är att fortsätta utveckla SBK Malmö så vi kan fortsätta vara en klubb för alla.

pia

Pia Asp
I mitt yrkesliv har jag bland annat jobbat med projektledning och processtyrning i stora infrastrukturprojekt som City-tunneln i Malmö och Metron i Köpenhamn. Men även inom havsbaserade vindkraftverk som Kårehamn och Baltic Sea.

Jag har vuxit upp med hundar och haft hund större delen av mitt liv.

Av olika anledningar var jag tvungen att vara utan hund några år. Men sen kom Elvis. Han är schäfer och 3 år gammal. Han är min tredje schäfer och min största utmaning. Vi tävlar i Lydnad klass 1 och i spår och sök i appellklass. Jag försöker verkligen applicera allt jag kan om samverkan och samarbete i min relation till Elvis. Han är helt underbar även om han också har sin egen vilja och egna teorier om hur vi ska jobba tillsammans. Mitt övergripande mål är att Elvis och jag ska ha ett bra och roligt liv. Hittills har det funkat bra, men jag vill ju så klart också se ständig utveckling!

Jag är alltså inte den som haft hund i 40 år och som tävlat i SM osv. De har min fulla beundran, men jag tror att det finns fler än jag i klubben som befinner sig på en lägre nivå, men som trots det tar träning och tävling på allvar och som njuter av den gemenskap och det erfarenhetsutbyte som finns i klubben.

Som medlem i styrelsen hoppas jag kunna bidra med det som gör projekt framgångsrika, dvs ordning och reda, funktionell samverkan internt och externt och, inte minst, kuliga grejer!

Skärmavbild 2022-02-12 kl. 18.47.28Robert Kling
Jag är pensionär och har tidigare varit verksam som ekonomichef i bolag ingående i Axel Johnsonkoncernen.

Medverkat i bolags- och idrottsföreningars styrelser och är idag kassör i SBK Malmö.

Jag har alltid haft hund och tävlat/tränat hund regelbundet sedan 1993.

 

 

 

cecilia

Cecilia Uddman
Jag är advokat och verksam och bosatt i Malmö med min sambo och tre barn samt jack russel terriern Hugo. Hugo är min första egna hund men jag har alltid varit intresserad av djur och haft de flesta djur såsom hästar, katter, fåglar, kaniner m fl.

Mitt engagemang i klubben startade när jag gick valpkurs med Hugo. Jag tyckte det var jättekul att träna med Hugo och märkte att han blev en mycket bättre och mer välmående hund av att aktiveras. Jag har sedan dess gått ett flertal kurser på klubben och tränar idag i lydnad i en träningsgrupp och tävlar sporadiskt.

Jag är sekreterare i klubben sedan år 2017 och tycker det är jättekul att arbeta med att utveckla SBK Malmö. För mig är det viktigt att klubben är till för alla, både de som tävlar elitklass och de som endast vill lära sin hund allmänlydnad. Det viktigaste är att hundar och medlemmar har kul när det kommer ner till klubben och att det finns plats för alla.

glennGlenn Andersson
Arbetar som polis och hundförare sedan 94. Är sedan x antal år utbildningsledare för hela polisens hundverksamhet i region syd där jag även har ansvaret för anskaffning av både patrullhundar och sökhundar. Håller polisiära kurser både i Sverige och för EU/Frontex räkning. Har även ett rullande kontrakt med FN där jag åker runt till världens oroshärdar och kontrollerar bombhundar.

Har varit verksam i SBK Malmö sedan ca 1981 då jag skaffade min första hund, en Flatte som jag gick appellkurs med. Sedan dess har jag tävlat i samtliga bruksvarianter utom rapport med ett par SM-medaljer i skydd som toppresultat. Har haft många olika raser men sedan drygt 20 år är det Malinois som gäller. Driver kennel Mallekraft tillsammans med min sambo Maria. I dagsläget finns 3 Mallar och en minibullterrier i familjen.

Sammanfattningsvis kan man säga att jag har förmånen att arbeta med min hobby och hundarna tar i princip all ledig tid, blir det tid över så tillbringas den på gymmet eller på någon konsert med 70-80-talsmusik.

chaterineChaterine Kolander
Jag har tränat hund hela mitt vuxna liv. För tillfället tränar jag sök och spår samt IGP med mina schäfrar Blozza och Lo.

Jag vill att Brukshundsklubben ska vara för alla hundägare och tycker det är superkul att klubben erbjuder kurs- och träningsverksamhet inom så många olika grenar. Jag brinner lite extra för de traditionella grenarna och har precis utbildat mig till domare i sök och spår.

Hundträning och hundaktivitet i olika former är så givande och roligt där man får möjlighet att bygga upp en fin relation och kontakt med sin hund. På Brukshundsklubben lär man dessutom känna många härliga människor. Jag vill gärna vara en del av att fortsätta det arbete som tidigare styrelser påbörjat.

tomasTomas Cronhamn
Jag bor med min fru EvaLena och vår schäfer iDog i Malmö. Tillsammans har vi också fyra barn och snart ännu fler barnbarn. Vi försöker spendera vår lediga tid både i Skåne och i Värmland tillsammans med de familjer som blivit resultatet av oss.

Jag har alltid varit intresserad av idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet och sedan jag träffade EvaLena på 90-talet har jag även hundarna hittat vägen till mitt hjärta. Vi har tillsammans haft hundar som tävlat i de flesta bruksgrenar. Mest aktiva har vi varit i rapport som vi gillar mycket för gemenskapen, spänningen och att vara ute i skog och mark men kanske mest för att iDog älskar att leta sig fram i skogen lika mycket som hans föregångare Tango.

Jag är 63 år och har bott större delen av mitt liv i Malmö. Jag arbetar sedan 2007 som lärare i matte och engelska på Bryggeriets gymnasium och älskar verkligen mitt jobb. Det är kraften och energin hos ungdomarna som smittar av sig på mig. Dessutom får jag syssla med saker jag brinner för: att lära nästa generation att räkna och kommunicera internationellt och ge dem goda förutsättningar och en bra start i vuxenvärlden.

Jag tycker om att resa och är nyfiken på att se nya platser, kulturer och människor. Det gör man även i Malmö och det är en stor anledning till att jag trivs så bra i staden som har så stor mångfald och så många spännande aktiviteter att erbjuda.

På klubben är jag sedan några år tillbaka sammankallande i tävlingskommittén och jag hoppas kunna bidra som en länk mellan styrelsen och TK för informationsutbyte och för att hålla kontaktytorna så väl fungerande som möjligt.

Jag drar mig inte för att ställa upp och hjälpa till med vad som än ska göras för verksamheten och det kan vara allt från grovarbete till administration eller teknik. Jag har en naturlig fallenhet för språk och siffror och datorer och vill gärna att de egenskaperna ska komma till nytta. Jag ser fram emot att kunna bidra ännu mer till verksamheten på klubben.

Skärmavbild 2022-02-12 kl. 18.54.39Anna Eriksson
Jag bor i Malmö med min Cocker Spaniel Edith, som är tre år. Edith är min första hund och vi lär oss nya saker tillsammans hela tiden. Vi tränar rallylydnad, specialsök och spår i olika träningsgrupper. Jag uppskattar verkligen relationen och samarbetet som skapas tillsammans med hunden och all glädje som hundlivet ger.

Till vardags arbetar jag som förskollärare med musikprofil, tränar och tycker om att vandra. Givetvis tillsammans med Edith.

SBK Malmö är för mig en öppen och välkomnande klubb för alla, där det finns stor kunskap. Jag ser fram emot att vara med och bidra till fortsatt positiv utveckling.

frida

Frida Hemby
När jag inte tränar hund studerar jag på Lunds Universitet. Jag är aktiv i SBK Malmöavdelning tillsammans min Labrador Penny. Penny är min första egna hund och är född 2019. Vi håller fortfarande på att utforska och bestämma oss för vilka delar av hundsporten vi vill satsa på. Främst tränar vi rallylydnad och lydnad, men har även testat på nosework och viltspår. Min introduktion till brukshundsklubben var egentligen som caddie till min mamma medan hon var aktiv med sin Golden Retriever Tyra. Liksom min mamma fastnade jag för hundsporten och uppskattade kontakten man skapade med hunden. Efter flera års längtan köpte jag därför min egna hund, Penny, för att inte längre bara få bära jackor på apellplanen, utan faktiskt få träna hund

lars


Lars Johnsson
Jag har varit egenföretagare sedan tio år tillbaka.

Jag är utbildad tävlingsledare och bruksdomare.  Vidare har jag varit medlem i SBK Malmö i 32år.

Jag tävlar och tränar spår och rapport.leif

 

 

 


Leif Borgenlöv
Jag har varit med i Brukshundklubben sedan i början på 70-talet.

Haft förmånen att få jobba med mina hundar i 37 år. Har sen 2017 varit med i distriktets arbete på olika poster i 30 år. Jag har tävlat med mina hundar i spår, lydnad, skydd och under de senaste åren rallylydnad. Har varit domare i bruks och lydnad och är för närvarande domare i rallylydnad.

Jag har dessutom varit engagerad inom Försvarsmakten bl a som lärare, instruktör och kontrollant.

annieAnnie Marveus
Jag är sedan en hel del år tillbaka aktiv på klubben både med att träna egen hund och hålla i valpkurser.

Jag bor tillsammans med min man Stefan i Käglinge. Arbetar som sjuksköterska inom kommunens demensvård.

Jag är helt såld på rasen keeshond och sitter som vice ordförande i rasklubben Keeshondringens södra avdelning. Vi har idag en keeshond, Lillavän som är 5,5 år och är en omplacerings hund som vi tog över för 2,5 år sedan. Jag tränar specialsök/ nosework med Lillavän sedan ett år tillbaka vilket är superkul.

Att utveckla samarbetet och lära sig nya saker är
så inspirerande. Lillavän är vår fjärde keeshond och hon tränar även Rallylydnad med min man. Tidigare hundar har tränat och tävlat lydnad och agility.

iren Iren Hansson
Jag bor i Bunkeflostrand med min man, mina två barn och min schäfer Qiwi.

Qiwi är schäfer nummer två, men den första som jag tränar aktivt med. Hon gillar allt som har med nosarbete att göra så på klubben är vi aktiva i specialsökgruppen. Vi tränar även lite spår, men är inte med i någon grupp.

Mycket fritid går även åt till barnens aktiviteter och mitt intresse för aikido, en japansk kampsport. I den föreningen sitter jag också i styrelsen.