Lydnadskurser

Förberedande Lydnad

Denna kurs är en obligatorisk förberedande kurs för dig som är intresserad av att fortsätta träna och senare tävla i bruks och/eller lydnadslydnad. Kursens mål är att lära ut grunder och metoder för inlärning av lydnadsmoment som ett första steg i utbildning av tävlingshundar inom såväl bruks som lydnadslydnad.

Hunden ska vara minst 7 månader.
Förkunskap: Valpkurs / Grundkurs eller motsvarande. Det innebär att du vet hur en hund lär sig, du har god kontakt med din hund, bra belöningar och kan arbeta med din hund lös eller i lina kring andra hundar.
Antal gånger: 3 kurstillfällen på 2 lektionstimmar.
Kostnad 1050 kr (samt medlemskap i SBK Malmö för dig som ännu inte är medlem hos oss).


Lydnad Startklass

Det här är en tävlingsförberedande kurs för dig som är intresserad av lydnad. Kursen är inriktad på startklass och du får lära dig vilka regler som gäller vid tävling och de olika momenten som ingår för att du ska ha en bra grund till att klara startklass. Kursen vänder sig främst till dig som vill ut och tävla men även till dig som bara vill fördjupa dig i lydnadsmomenten.

Hunden ska vara minst 8 månader
Förkunskap: Förberedande Lydnad eller motsvarande.
Antal gånger: 6 kurstillfällen på 3 lektionstimmar
Kostnad: 2200 kr (samt medlemskap i SBK Malmö för dig som ännu inte är medlem hos oss). Kurslitteratur ingår.


Lydnad Klass 1

Det här är en tävlingsförberedande kurs för dig som är intresserad av lydnad. Kursen är inriktad på klass 1 och du får lära dig vilka regler som gäller vid tävling och de olika momenten som ingår för att du ska ha en bra grund till att klara klass 1. Kursen vänder sig främst till dig som vill ut och tävla men även till dig som bara vill fördjupa dig i lydnadsmomenten.

Hunden ska vara minst 10 månader
Förkunskap: Lydnadskurs Startklass eller motsvarande. Det innebär att ekipaget bör kunna samtliga moment i startklass och hunden ska kunna vara lös i grupp.
Antal gånger: 6 kurstillfällen på 3 lektionstimmar
Kostnad: 2100 kr (samt medlemskap i SBK Malmö för dig som ännu inte är medlem hos oss). Lathund till klass 1 ingår.

lydnad2