Allmänlydnadskurser

Valpkurs

Denna kurs är för dig som är lycklig ägare till en valp. Under kursen lär du dig att lära din valp. Vi jobbar med kontaktövningar, motivationsövningar, grunderna i vardagslydnad, att gå fint i koppel, förbudsövningar, miljöträning mm. En busig valp är en utmaning, men på kursen får du verktygen för att klara livet som valpägare genom både teori och praktik.

Hunden ska vara 3-6 månader och ska ha fått sin ”12-veckorsvaccination”.
Inga förkunskaper krävs.
Antal gånger: 5 kurstillfällen på 2 lektionstimmar. 
Kostnad: 1850 kr (samt medlemskap i SBK Malmö för dig som ännu inte är medlem hos oss). Kurslitteratur ingår.


Grundkurs

Denna kurs är främst för dig som av någon anledning inte kom iväg till valpkurs eller som tagit över en vuxen hund och därför behöver hjälp och råd kring att bygga relation. Den passar dock även utmärkt för dig som gått valpkurs och vill jobba vidare med din hund. Vår grundkurs är upplagd på samma sätt som vår valpkurs men anpassad för hunden som hunnit få lite mer livserfarenhet. Vi jobbar med kontaktövningar, motivationsövningar, grunderna i vardagslydnad, att gå fint i koppel, förbudsövningar, miljöträning mm. Genom teori och praktik får du verktygen för att arbeta utifrån just din och din hunds förutsättningar.

Hunden ska vara minst 7 månader.
Inga förkunskaper krävs.
Antal gånger: 5 kurstillfällen på 2 lektionstimmar.
Kostnad 1850 kr (samt medlemskap i SBK Malmö för dig som ännu inte är medlem hos oss). Kurslitteratur ingår.


Vardagslydnad

Denna kurs är för dig som gått valp- och/eller grundkurs och som vill träna vidare på vardagslydnaden, såsom följsamhet, hundmöten och inkallning. På denna kurs ökar vi svårighetsgraden och befäster på så sätt det vi lärt oss på valp/grundkursen ytterligare och med svårare störningar.

Målet med kursen är att fortsätta utveckla kontakten mellan dig och din hund samtidigt som ni utmanas i i vardagslydnadens ”moment” med hjälp av olika typer av störningsträning.

Hunden ska vara minst 7 månader.
Förkunskap: Valp- och/eller Grundkurs eller motsvarande.
Antal gånger: 6 kurstillfällen på 2 lektionstimmar
Kostnad: 2100 kr (samt medlemskap i SBK Malmö för dig som ännu inte är medlem hos oss).