Vardagslydnadsgruppen

Vad gör träningsgruppen?
I gruppen tränar vi tillsammans och hjälps åt att få ett allt bättre vardagssamarbete med våra hundar. Vi träffas söndagar kl. 09:30. Ofta delar vi upp oss i mindre grupper och tränar. Det finns två huvudregler när vi tränar som vi försöker följa:
1) Det ska vara kul att träna hund!
2) Det är DU som är ansvarig för din hund. Lyssna på råd, men välj vilka du följer.
Våga fråga, våga säg vad du tänker, våga komma med tips och råd. Våga pröva saker och våga misslyckas. Tillsammans blir vi bättre än var och en är för sig själva.

För att inte fastna i ett sätt att träna utses varje vecka en ny person som är ansvarig för tillfällets gemensamma övningar. Gruppens mer rutinerade finns naturligtvis som stöd för de som är nya i gruppen, men alla måste vara villiga att leda en träning då och då. Att leda en träning innebär att tänka ut en eller flera övningar alla gör tillsammans.

Målet är att alla hundar ska kunna vara ute under hela träningen och därför kunna bindas upp eller läggas att vänta på kommando. Vid behov kan hunden få vänta i bilen. Då många hundar tränar samtidigt och ofta med störning sker mycket av träningen i långlina för säkerhet och för att kunna hindra hunden att få en vana att göra fel. Kan hunden vara lös får den självklart vara det.

Vill du bli en del av gruppen?
För att gå med i träningsgruppen krävs att du är villig att leda en träning då och då. Du åtar dig även att tillsammans med gruppen fixa utemiljön runt klubbstugan enligt årsschemat samt att vara behjälplig som funktionär på klubbens tävlingar vid behov. Skicka ett mejl till kansli@sbkmalmo.se med en kort presentation av dig själv och vilka kurser ni gått så kontaktar någon av de gruppansvariga dig.

Vill du gå kurs i vardagslydnad?
Läs mer under ”vårt kursutbud” och/eller skicka en intresseanmälan till kansli@sbkmalmo.se.

Vilka är med i träningsgruppen idag?