Styrelsen

Ordförande:  Glenn Andersson ordf[at]sbkmalmo.se
Vice ordförande:  Eva Engeln Persson
Kassör:  Gunilla Arvidsson kassor[at]sbkmalmo.se
Sekreterare:  Cecilia Uddman
Ord. Ledamot: Linda Assarsson
Ord. Ledamot:   Chaterine Kolander
Ord. Ledamot:   Tereze Lindberg
Suppleant:   Tina Ohlsson
Suppleant:   Rikard Smitt

Revisor:  Lars Johnsson
Revisor:  Leif Borgenlöv
Revisor suppleant:  Annie Marveus

glenn

Glenn Andersson
Arbetar som polis och hundförare sedan 94. Är sedan x antal år utbildningsledare för hela polisens hundverksamhet i region syd där jag även har ansvaret för anskaffning av både patrullhundar och sökhundar. Håller polisiära kurser både i Sverige och för EU/Frontex räkning. Har även ett rullande kontrakt med FN där jag åker runt till världens oroshärdar och kontrollerar bombhundar.

Har varit verksam i SBK Malmö sedan ca 1981 då jag skaffade min första hund, en Flatte som jag gick appellkurs med. Sedan dess har jag tävlat i samtliga bruksvarianter utom rapport med ett par SM-medaljer i skydd som toppresultat. Har haft många olika raser men sedan drygt 20 år är det Malinois som gäller. Driver kennel Mallekraft tillsammans med min sambo Maria. I dagsläget finns 3 Mallar och en minibullterrier i familjen.

Cecilia Uddman
Jag är advokat och verksam och bosatt i Malmö med min sambo och tre barn samt jack russel terriern Hugo. Hugo är min första egna hund men jag har alltid varit intresserad av djur och haft de flesta djur såsom hästar, katter, fåglar, kaniner m fl.

Mitt engagemang i klubben startade när jag gick valpkurs med Hugo. Jag tyckte det var jättekul att träna med Hugo och märkte att han blev en mycket bättre och mer välmående hund av att aktiveras. Jag har sedan dess gått ett flertal kurser på klubben och tränar idag i lydnad i en träningsgrupp och tävlar sporadiskt.

Jag är sekreterare i klubben sedan år 2017 och tycker det är jättekul att arbeta med att utveckla SBK Malmö. För mig är det viktigt att klubben är till för alla, både de som tävlar elitklass och de som endast vill lära sin hund allmänlydnad. Det viktigaste är att hundar och medlemmar har kul när det kommer ner till klubben och att det finns plats för alla.

Sammanfattningsvis kan man säga att jag har förmånen att arbeta med min hobby och hundarna tar i princip all ledig tid, blir det tid över så tillbringas den på gymmet eller på någon konsert med 70-80-talsmusik.

Chaterine Kolander
Jag har tränat hund hela mitt vuxna liv. För tillfället tränar jag sök och spår samt IGP med mina schäfrar Blozza och Lo. Jag vill att Brukshundsklubben ska vara för alla hundägare och tycker det är superkul att klubben erbjuder kurs- och träningsverksamhet inom så många olika grenar. Jag brinner lite extra för de traditionella grenarna och har precis utbildat mig till domare i sök och spår.

Hundträning och hundaktivitet i olika former är så givande och roligt där man får möjlighet att bygga upp en fin relation och kontakt med sin hund. På Brukshundsklubben lär man dessutom känna många härliga människor. Jag vill gärna vara en del av att fortsätta det arbete som tidigare styrelser påbörjat.

Tina Ohlsson
Jag heter Ann-Christin och min hund Berta. Men kallas för Tina och Wilda. Wilda är en gul labrador och är 2 1/2 år.

Vi började träna sök och tog appellklass. Slutade med det januari 2023

Vi tränar lydnad och specialsök som vi också tävlar i. Specialsök blir troligtvis en sbk-gren till hösten. Det ser vi framemot. 

Lars Johnsson
Jag har varit egenföretagare sedan tio år tillbaka.

Jag är utbildad tävlingsledare och bruksdomare.  Vidare har jag varit medlem i SBK Malmö i 32år.

Jag tävlar och tränar spår och rapport.

Leif Borgenlöv
Jag har varit med i Brukshundklubben sedan i början på 70-talet.

Haft förmånen att få jobba med mina hundar i 37 år. Har sen 2017 varit med i distriktets arbete på olika poster i 30 år. Jag har tävlat med mina hundar i spår, lydnad, skydd och under de senaste åren rallylydnad. Har varit domare i bruks och lydnad och är för närvarande domare i rallylydnad.

Jag har dessutom varit engagerad inom Försvarsmakten bl a som lärare, instruktör och kontrollant.

annie

Annie Marveus
Jag är sedan en hel del år tillbaka aktiv på klubben både med att träna egen hund och hålla i valpkurser.

Jag bor tillsammans med min man Stefan i Käglinge. Arbetar som sjuksköterska inom kommunens demensvård.

Jag är helt såld på rasen keeshond och sitter som vice ordförande i rasklubben Keeshondringens södra avdelning. Vi har idag en keeshond, Lillavän som är 5,5 år och är en omplacerings hund som vi tog över för 2,5 år sedan. Jag tränar specialsök/ nosework med Lillavän sedan ett år tillbaka vilket är superkul.

Att utveckla samarbetet och lära sig nya saker är
så inspirerande. Lillavän är vår fjärde keeshond och hon tränar även Rallylydnad med min man. Tidigare hundar har tränat och tävlat lydnad och agility.