Rallylydnadskurser

Nybörjarklass

Det här är en tävlingsförberedande kurs för dig som är intresserad av rallylydnad. Kursen är inriktad på nybörjarklass och du får lära dig vilka regler som gäller vid tävling och de olika momenten som ingår för att du ska ha en bra grund till att klara nybörjarklass. Vi tränar hunden i följsamhet och kontakt och går igenom skyltar/moment som ingår i nybörjarklass. Efter avslutad kurs finns möjlighet att gå med i klubbens träningsgrupp.

Mål med kursen: Kursdeltagarna ska ha tillräckligt med kunskaper för fortsatt träning av momenten på egen hand samt kunskap för att kunna tävla i nybörjarklass.

Hunden ska vara minst 7 månader.
Förkunskap: Valpkurs / Grundkurs eller motsvarande. Det innebär att du vet hur en hund lär sig, du har god kontakt med din hund, bra belöningar och kan arbeta med din hund kring andra hundar.
Antal gånger: 7 kurstillfällen på 2 lektionstimmar
Kostnad: 2450 kr (samt medlemskap i SBK Malmö för dig som ännu inte är medlem hos oss). Regelhäfte ingår.


Fortsättningsklass

Det här är en tävlingsförberedande kurs för dig som är intresserad av rallylydnad. Kursen är inriktad på fortsättningsklass och du får lära dig vilka regler som gäller vid tävling och de olika momenten som ingår för att du ska ha en bra grund till att klara fortsättningsklass. Vi tränar hunden i följsamhet och kontakt och går igenom samtliga skyltar/moment som ingår i fortsättningsklass. Efter avslutad kurs finns möjlighet att gå med i klubbens träningsgrupp.

Mål med kursen: Kursdeltagarna ska ha tillräckligt med kunskaper för fortsatt träning av momenten på egen hand samt ha kunskap för att kunna tävla i fortsättningsklass.

Hunden ska vara minst 9 månader.
Förkunskap: Föraren ska kunna samtliga nybörjarskyltar och hunden ska kunna vara lös i grupp.
Antal gånger: 6 kurstillfällen på 2 lektionstimmar
Kostnad: 2100 kr (samt medlemskap i SBK Malmö för dig som ännu inte är medlem hos oss).

rallykurs