SBK:s Malmöavdelning

Lydnad- och Spårkurser

Förberedande Lydnad/Spår

Denna kurs är en obligatorisk förberedande kurs för dig som är intresserad av att fortsätta träna och senare tävla i bruks och/eller lydnadslydnad. Kursens mål är att lära ut grunder och metoder för inlärning av lydnadsmoment som ett första steg i utbildning av tävlingshundar inom såväl bruks som lydnadslydnad.

Hunden ska vara minst 7 månader.
Förkunskap: Valpkurs / Grundkurs eller motsvarande. Det innebär att du vet hur en hund lär sig, du har god kontakt med din hund, bra belöningar och kan arbeta med din hund lös eller i lina kring andra hundar.
Antal gånger: 3 kurstillfällen på 2 lektionstimmar.
Kostnad 900 kr (samt medlemskap i SBK Malmö för dig som ännu inte är medlem hos oss).


Lydnad- och spårkurs I

Denna kurs är för dig som gått valp- eller grundkurs och är intresserad av lydnad och spår. Du tycker att det är roligt att jobba med din hund och vill förbättra din lydnad och prova på spårarbete i skog och mark. Kursen ska ge dig inspiration och idéer för att stimulera din hund i vardagen. Genom att ni får bättre kontakt blir det roligare både för dig och din hund. Under kursen lär du dig grundläggande lydnadsmoment och hur du kan aktivera din hund med spårarbete.

Hunden ska vara minst 8 månader.
Förkunskap: Förberedande Lydnad/Spår eller motsvarande.
Antal gånger: 7 kurstillfällen varav 5 med lydnadsträning och 2 med spårarbete i skogsmark.
Kostnad: 1500 kr (samt medlemskap i SBK Malmö för dig som ännu inte är medlem hos oss).


Lydnad- och spårkurs II

Det här är en tävlingsförberedande kurs för dig som är intresserad av lydnad och spår. Vi tränar på moment som ingår i såväl Lydnads- som Brukslydnad. I skogen har vi målet att hunden självständigt ska kunna utarbeta ett 300 m långt spår med apporter. Kursen vänder sig främst till dig som vill ut och tävla men även till dig som enbart vill fördjupa dina kunskaper inom lydnad och spår. Efter avslutad kurs har ni möjlighet att gå med i eller starta en ny träningsgrupp.

Hunden ska vara minst 10 månader.
Förkunskap: Lydnads- och spårkurs I eller ha motsvarande färdigheter (t.ex. Startklass-kurs + Workshop i Spår). Det innebär att du, utöver den kursens krav på förkunskap, har grundläggande kunskap i lydnad och spår.
Antal gånger: 9 kurstillfällen varav 6 med lydnadsträning och 3 med spårarbete i skogsmark.
Kostnad: 1900 kr (samt medlemskap i SBK Malmö för dig som ännu inte är medlem hos oss).

Steven - 4 (kopia)