Anna Erlandsson

AnnieLite om mig
Jag är utbildad inom SBK: handledare (år 2004) och allmänlydnadsinstruktör (2005), och jag har genom åren lett såväl valpkurser som kurser i allmänlydnad.

Min första kontakt med SBK:s Malmöavdelning var 1985 när jag gick valpkurs här med hunden jag tjatat mig till av mina föräldrar, en golden retriever. Sedan dess har jag varit både klubben och hundrasen trogen, och är nu inne på min tredje golden – en tik den här gången, efter två hanar.

Med mina två tidigare hundar har jag bl.a. tränat lydnad och viltspår, och med Frida (född 2015) tränar och tävlar jag för närvarande i specialsök. Det är en sport som passar oss utmärkt av flera anledningar, och vi har lika roligt båda två. Jag upphör aldrig att fascineras av vilken otrolig kapacitet en hundnos har!

Vad anser du är viktigast när man tränar hund?
Det viktigaste i all hundträning är att ha roligt tillsammans! En trygg relation mellan förare och hund är mycket viktigt, och ger en stabil grund att bygga upp ett fint samarbete på.

Vilken hundsport tycker du är roligast och varför?
Vilken hundsport man väljer att ägna sig åt spelar absolut ingen roll; huvudsaken är att det är något som passar både hund och förare, och att man faktiskt gör någonting tillsammans med sin fyrbenta kompis. Sen väljer man själv om man vill träna som ren aktivering, eller kanske sikta mot att tävla i SM.