Lislotte ’Lotta’ Andersson

lotta Lite om mig
Jag har tävlat och tränat med raserna Whippet, Golden, Airedale, Riesen, Str.h.fox och Malinois Myran i SM skydd 2007 Sv.bruks ch, cert spår, sök, uppflyttad elit lydnad. Jag har tränat och tävlat en kamrats Groenendale till brukschampion i sök.

Nu har jag en Malinois på tre år som jag tränar och tävlar i lydnad, spår och sök

Jag är valp- och allmänlydnadsinstruktör samt allmänlydnads lärare. Tidigare utbildad tävlingsinstruktörslärare. Jag har genomgått utbildning vid Hundskolan i Sollefteå avseende hundars mentalitet. Jag är testledare (ej aktiv) och tävlingsledare, har haft ett hundtrim i 45 år, men nu gått i pension. Jag har arbetat som handler för olika kennlar och läst pedagogik på Malmö lärarhögskola.

Under många år har jag suttit i de flesta sektorer och även varit ordförande under några år. För tillfället ingår jag i klubbens utbildningssektor och är tävlingsansvarig.

Det bästa med att ha hund är att man får härliga promenader och kan ha en träningshobby tillsammans. Vad man tränar spelar ingen roll så länge man har kul.

Som instruktör hjälper jag gärna till med allt från valpkurser till mer avancerad träning.