Louise Stihl

louise

Lite om mig

Mitt namn är Louise och jag är allmänlydnasinstruktör. Jag håller i både valpkurser och grundkurser på klubben. Just nu är jag också under utbildning för att bli friskvårdsinstruktör för hund och människa, sund med hund!

Jag har två hundar. Tollaren Lexie på snart 2 år och min gamling Elmo som är en shitzu-korsning. Främst tränar jag lydnad, viltspår och rallylydnad med min Tollare. Med Elmo tränar jag Nosework. Det är roligt att testa olika hundsporter för att se vad som passar oss som ekipage.

Lexie och jag har många ambitioner ihop. Vår största merit hittills är uppflyttning i klass 1 i lydnaden och uppflytt till avancerad klass i rallylydnad. Jag ser fram emot många aktiva år ihop med mina hundar.

Vad anser du är viktigast när man tränar hund?
Att förstå vikten av rätt belöning och hur olika belöningar fungerar. Det viktigaste är att ni har kul ihop och att svansen på hunden viftar!

Vilken hundsport tycker du är roligast och varför?
En mycket svår fråga, för alla sporterna har sin charm. Men jag skulle vilja säga nosework och lydnaden. Nosework därför att det är häftigt att blint kunna lita på sin hund vart doften är gömd och att hunden talar om det för dig. Lydnaden därför att det är roligt med detaljnivåerna, hur man lägger upp sin träning i detaljer för att nå sitt mål eller slutgiltiga moment. Det är en rolig utmaning!